• Home
  • Actueel
  • Coronavirus en de consequenties voor aanmelding in Hoger Onderwijs

ActueelActueel

Coronavirus en de consequenties voor aanmelding in Hoger Onderwijs

Geplaatst op 30-03-2020

Als gevolg van het coronavirus zijn de universiteiten en hogescholen op dit moment gesloten. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor de aankomende studenten die op dit moment bezig zijn met hun studiekeuze en hun aanmelding.
 
Voor de meest recente informatie verwijzen wij graag naar het nieuws van de Rijksoverheid

Bij voorkeur aanmelden voor 1 mei – en uiterlijk 1 juni
Om universiteiten en hogescholen in staat te stellen om studenten goed voor te bereiden op hun studie, is het advies om je voor 1 mei aan te melden. Mocht dat niet haalbaar zijn door omstandigheden, dan kun je je nog tot uiterlijk 1 juni aanmelden voor reguliere bachelor- en associate degree-opleidingen.

Selectieprocedure Numerus Fixus opleidingen
Op 15 april worden de rangnummers bekend gemaakt. Door de omstandigheden rondom het coronavirus kan het zijn dat onderwijsinstellingen moeten uitwijken naar vervangende (digitale) selectieprocedures. Dit kan tot gevolg hebben dat de rangnummers voor jouw opleiding niet op 15 april worden bekend gemaakt. Mocht dit voor jouw opleiding gelden, dan word je hierover geïnformeerd door de onderwijsinstelling.

Tot slot
De studielinkapplicatie is online beschikbaar en het online aanmelden voor een opleiding is mogelijk via https://www.studielink.nl.

 
Direct (her)inschrijven www.studielink.nl