ActueelActueel & Agenda

Coronavirus en de consequenties voor aanmelding in Hoger Onderwijs

Geplaatst op 30-03-2020

Als gevolg van het coronavirus zijn de universiteiten en hogescholen op dit moment gesloten. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor de aankomende studenten die op dit moment bezig zijn met hun studiekeuze en hun aanmelding.
 
Voor de meest recente informatie verwijzen wij graag naar het nieuws van de Rijksoverheid

Wat betekenen de maatregelen op hogescholen en universiteiten voor aankomende studenten? Die bijvoorbeeld niet mee kunnen doen met een activiteit die op locatie moet plaatsvinden?
Voor studenten die vanwege corona(maatregelen) niet kunnen deelnemen aan activiteiten als een selectiedag of studiekeuzecheck, moet de onderwijsinstelling, voor zover mogelijk, zorgen voor een andere mogelijkheid. De aanmelddeadline wordt verschoven van 1 mei naar 1 juni. Dat geeft aankomend studenten meer ruimte.

Moet ik mij uiterlijk 1 mei aanmelden voor een opleiding aan een hogeschool of universiteit?
Het is belangrijk dat u zich zo snel mogelijk aanmeldt. Liefst voor 1 mei, dan kunnen hogescholen en universiteiten nog een studiekeuzecheck voor u organiseren. Als dat niet lukt, dan kun u zich vanwege het coronavirus tot uiterlijk 1 juni aanmelden voor een bachelor- of associate degree opleiding om er zeker van te zijn dat u wordt toegelaten.

Ik heb mij aangemeld voor een bachelor- of associate degree opleiding met selectie. Wanneer hoor ik of ik geselecteerd ben?
Hogescholen en universiteiten streven ernaar u op 15 april op de hoogte te stellen van de uitkomst van de selectieprocedure van de numerus fixusopleiding. Door omstandigheden vanwege het coronavirus kan deze datum niet door alle opleidingen worden gehaald. De hogeschool of universiteit waar u zich heeft aangemeld, zal u hierover informeren. Voor alle opleidingen met een selectieprocedure (dus ook bijvoorbeeld de kunstopleidingen) geldt dat zij tot uiterlijk 15 juni hebben om hun selectieprocessen af te ronden. Het is belangrijk om u voor de zekerheid ook alvast aan te melden voor een opleiding van uw tweede keuze (liefst voor 1 mei, maar uiterlijk 1 juni).

Tot slot, de studielinkapplicatie is online beschikbaar en het online aanmelden voor een opleiding is mogelijk via https://www.studielink.nl.

 
Direct (her)inschrijven www.studielink.nl