26-07-2019

Foutmelding bij digitale incassomachtiging via Rabobank?

Het kan voorkomen dat er een foutmelding verschijnt als je een digitale incassomachtiging wil afgeven voor het innen van het collegegeld als je bij de Rabobank bankiert. Dit geldt voor het zelf afgeven van een machtiging en voor het afgeven van een machtiging door een derde.  
 

Let op: dit geldt alleen als je al eerder (vorig jaar) een machtiging hebt afgegeven bij Rabobank voor het innen van je collegegeld.


Je kunt op twee manieren alsnog je betaalgegevens invoeren en succesvol een machtiging afgeven:

  1. Je kunt de eerder gebruikte betaalgegevens 'hergebruiken'. Als je de betaalgegevens invoert krijg je als eerste de vraag te zien: 'Wil je de digitale machtiging die je bij deze instelling hebt afgegeven opnieuw gebruiken?' Selecteer hier ja. (Let op: een derde heeft deze mogelijkheid niet en als een derde betaalt zul je dus voor optie 2 moeten gaan)
  2. Als je de betaalgegevens invoert, kun je bij het kiezen van je bank in plaats van Rabobank de optie 'Overig' selecteren. Hierdoor start het betaalproces van een digitale machtiging in plaats van een digitale incassomachtiging.

Geef je voor het eerst een machtiging af via de Rabobank maar krijg je toch een foutmelding? Neem dan contact op met de Rabobank. Mocht je er met de bank ook niet uitkomen, dan adviseren we om de tweede oplossing te gebruiken en als bank de optie ‘Overig’ te kiezen zodat je alsnog een machtiging kunt afgeven in Studielink.