Zorg dat je op tijd bent

Inschrijven bij een hogeschool of universiteit is een procedure die enige tijd vereist, zowel van de aankomende student als de hogeschool/universiteit. Houd rekening met de volgende aanmelddeadlines:
 

  • t/m 15 januari 23:59 uur voor opleidingen met numerus fixus
  • t/m 1 mei 23:59 uur voor opleidingen zonder numerus fixus

 
Waarom een aanmelddeadline van 1 mei en wat houdt dat in?

Voor alle bacheloropleidingen zonder numerus fixus geldt een landelijke aanmelddeadline, namelijk 1 mei. Deze aanmelddeadline is in het leven geroepen om studenten te stimuleren op tijd over hun studiekeuze na te denken en op die manier de juiste studie te kiezen.

Gevolgen aanmelddeadline

Deze deadline van 1 mei heeft een aantal belangrijke gevolgen voor jou als student:

  • Dien je voor of op 1 mei voor het eerst een verzoek tot inschrijving in via Studielink? Dan heb je toelatingsrecht als je voldoet aan de toelatingseisen die de opleiding stelt.
    Let op: sommige opleidingen werken met een verplichte Studiekeuzecheck. Je toelatingsrecht vervalt als je hieraan niet deelneemt.
  • Dien je na de aanmeldingsdeadline van 1 mei voor het eerst een verzoek tot inschrijving in via Studielink? Dan kan een instelling jou weigeren in te schrijven. De instelling dient hierover wel duidelijke regels opgenomen te hebben in het Onderwijs- en examenregelement (OER).